AGENCJA METAL MUNDUS











Helicon Fest


Metal Mundus z wielką radością informuje, że objął patronat medialny nad festiwalem HELICON FEST

Druga edycja festiwalu odbędzie się w dniu 30.03.2019 r. w warszawskim klubie Voodoo

Tego dnia na scenie pojawią się zespoły:
- SACRED STEEL
- DESTROYERS
- STOS
- MONSTRUM
- MŁOT NA CZAROWNICE
- SAVAGER



Prezentujemy zespoły:




Zespół SACRED STEEL powstał w 1997 r. w Niemczech.

Dyskografia:
= Reborn in Steel (1997)
= Wargods of Metal (1998)
= Bloodlust (2000)
= Slaughter Prophecy (2002)
= Iron Blessings(2004)
= Pounding Inferno (2006, EP)
= Hammer of Destruction (2006)
= Carnage Victory (2009)
= The Bloodshed Summoning (2013)
= Heavy Metal Sacrifice (2016)

Obecny skład:
== Jens Sonnenberg - gitara
== Mathias Straub - perkusja
== Gerrit P. Mutz - wokal
== Kai Schindelar - bas
== Jonas Khalil - gitara


Profil zespołu na FB - LINK






Zespół DESTROYERS powstał w 1985 r. w Bytomiu.

Dyskografia:
= Noc królowej żądzy (1989)
= The Miseries of Virtue (1991)

Obecny skład:
== Marek Łoza - wokal, bas
== Woytek - perkusja
== Waldemar Lukoszek - gitara
== Wojciech Szyszko - bas


Profil zespołu na FB - LINK






Zespół STOS powstał w 1981 r. w Jaworznie.

Dyskografia:
= Stos (1990)
= Jeźdźcy nocy (2012)

Obecny skład:
== Irena Bol - wokal
== Jan Bol - perkusja
== Tomasz Skorek - bas
== Marcin Frąckowiak - gitara
== Łukasz Krawiec - gitara


Profil zespołu na FB - LINK













Zespół MONSTRUM powstał w 1984 r. w Rzeszowie.

Dyskografia:
= Za horyzontem ciszy (2004)
= VIII dzień tygodnia (2007)
= Imperium zapomnienia (2010 )
= Czas (2013)

Obecny skład:
== Kundi - wokal
== Sutek - perkusja
== Paweł Guzek - gitara
== Wacek - gitara
== Kamil Śliwiński - bas


Profil zespołu na FB - LINK






Zespół MŁOT NA CZAROWNICE powstał w 1999 r. w Pionkach.

Dyskografia:
= Popioły wiar (2015)

Obecny skład:
== Krzysztof Kuśmierz - gitara
== Dawid Siwecki - wokal
== Dominik Niemirski - bas
== Łukasz "Ringo" Nowak - perkusja
== Andrzej Roczniak - gitara


Profil zespołu na FB - LINK






Zespół SAVAGER powstał w 2015 r. we Wrocławiu.

Dyskografia:
= Casus belli (2017, EP)

Obecny skład:
== Bartosz Przeniosło - bas
== Maciej Zajkowski - perkusja
== Jakub Zajkowski - gitara
== Bartłomiej Koniuszewski - wokal
== Eryk Jakubczyk - gitara


Profil zespołu na FB - LINK




Komentarze
Brak komentarzy. Może czas dodać swój?
Dodaj komentarz
Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.
Oceny
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą oceniać zawartość strony
Zaloguj się , żeby móc zagłosować.

Brak ocen. Może czas dodać swoją?
 

METAL MUNDUS NA FACEBOOKU
**REPRISAL
- None Survive the Sun

**FATHER MERRIN / CLEGANE
- split

**THRONEUM
- Deathcult Conspiracy

- Midnight Curse
**THE HYPOTHESIS
- Illusion Now

**DECAYED
- Of Fire And Evil

**KALIDIA
- The Frozen Throne

**NONAMEN
- Interior's Weather

**MYOPIC
- Myopic

**U.D.O.
- Steelfactory

**PROPHETS OF THE APOCALYPSE
- War Metal

**BEAST IN BLACK
- Berserker

**ILDRA
- Edelland

**DIRTRED
- Transmissions From Below


więcej recenzji
*** DORMANT DISSIDENT **


*** MARTYRDOOM
*** GRIN
*** WATCH OUT STAMPEDE
*** CLOSTERKELLER
*** AMORPHIS
*** KOIOS
*** WHORION

więcej wywiadów
***GOMOR
+ Penerra
- New York/ Łódź

***DIAMOND HEAD
+ Blinding Sparks
+ Internal Quiet
- Hydrozagadka/ Warszawa

***POWERWOLF
+ Amaranthe
+ Kissin' Dynamite
- Progresja/ Warszawa

*** PRIMAL FEAR
+ RIOT V
+ Existance
- Nova Chmelnice/ Praga

*** VADER
+ MARDUK
+ Arkona
+ Insidius
- Progresja/ Warszawa

*** Uwolnić Muzykę VII
- Środa Śląska

*** Headbangers Open Air 2018
- Brande-Hörnerkirchen/ Niemcy

*** IRON MAIDEN
+ Killswitch Engage
- Waldbühne/ Berlin

*** Rock&Rose Fest 2018
+ Exumer
+ Decapitated
+ Wolf Spider
+ Alastor
- Leash Eye
- Totem
- Kutno

*** MARDUK
+ Infernal War
+ Arkona
- U Bazyla/ Poznań

*** SEPULTURA
+ Obscura
+ Goatwhore
+ Fit For An Autopsy
- Proxima/ Warszawa

*** FURIA
+ Thaw
+ Sacrilegium
+ Licho
- Progresja/ Warszawa

*** NEUOBERSCHLESIEN
+ Transgresja
- Proxima/ Warszawa

*** TESTAMENT
+ Annihilator
+ Death Angel
- A2/ Wrocław

więcej relacji
ARTYKUŁY
*** Czerniejąca Magma
- słów kilka o niezrealizowanym albumie Closterkellera


Top Top  32,652,313 unikalne wizyty  Top Top